
Uluslararası Taşkent Kitap Fuarı vesilesiyle Özbekistan’da bulunan Türk Dil Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Ömer GÖK, bir dizi resmî ziyarette bulundu.
Dr. Ömer GÖK, 1 Kasım 2022 tarihinde Ali Şîr Nevâyî Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesini ziyaret etti. Taşkent Büyükelçiliği İletişim Müşaviri Hamdi TURŞUCU’nun da hazır bulunduğu ziyarette, Ali Şîr Nevâyî Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şuhrat SİROJİDDİNOV ile Türk dili ve edebiyatı alanında yapılabilecek müşterek çalışmalar üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Dr. Ömer GÖK 2 Kasım 2022’de ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali ODABAŞ’ın da aralarında bulunduğu heyetle birlikte Taşkent Büyükelçisi Sayın Dr. Olgan BEKAR’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Heyet aynı gün, Bilgi ve Kitle İletişim Ajansı Başkanı Asadjan A. KHODJAYEV ile görüştü. Görüşmede Dr. Ömer GÖK, Türk Dil Kurumunun faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı. Dr. GÖK ayrıca, Türk Dil Kurumunun Özbekistan’daki dil ve edebiyat çalışmalarına sunabileceği katkılar üzerinde durdu.