Millî Mücadelenin 100. Yılında “Kuva-yı Milliye Şehri Balıkesir” Uluslararası Sempozyumu
Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türk Ocakları Balıkesir Şubesi iş birliğinde “Millî Mücadelenin 100. Yılında Kuva-yı Milliye Şehri Balıkesir Uluslararası Sempozyumu” 19-22 Eylül 2019 tarihlerinde Balıkesir Öğretmenevinde gerçekleştiriliyor.
Sempozyumun açış törenine Türk Ocakları Balıkesir Şube Başkanı Tahir KORUCUOĞULLARI, Balıkesir Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Mehmet NARLI, Makedonya Türk Demokratik Partisi Genel Başkanı Dr. Beycan İLYAS, Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet ÖZ, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer GÜLSEVİN, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik TURAN, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ, Balıkesir Milletvekilleri Ahmet AKIN, Fikret ŞAHİN ve Yavuz SUBAŞI ile Balıkesir Valisi Ersin YAZICI katıldı.
Törende konuşan Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer GÜLSEVİN, Türk tarihindeki millî mücadelelerin millet olarak varlığımızı ve kimliğimizi devam ettirmek amacıyla yapıldığını belirtti. Millî kimliğin en önemli göstergesinin dil olduğunu vurgulayan GÜLSEVİN, Atatürk’ün “Ülkesini, yüksek istiklalini korumasını bilen Türk milleti dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtaracaktır.” sözünü hatırlattı. 2017 yılında da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın “Dilimiz Kimliğimizdir” ana başlığı ile Türkçedeki yozlaşmalara karşı milleti ve devletimizi bu konuda seferberliğe davet ettiğini söyleyen Prof. Dr. GÜLSEVİN, Türk Dil Kurumunun bu amaca yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.