740. sayıda Türk Dili…

Ağustos sayısıyla Türk Dili, 740. sayısına ulaştı.
İsmail Sert’in birkaç sayıdır yayımlanan özgün çizgilerinden biriyle açılan derginin bu sayısında Ahmet İnam, Mehmet Aycı, İsmail Karakurt, İbrahim Yolalan, Berat Bıyıklı, şiirlerini okuyacağınız şairlerden sadece bir kaçı.
Türk Dili her sayısında önemli isimlerle yaptığı ufuk açıcı ve derinlikli söyleşilerine edebiyatımızın saygın eleştirmenlerinden Jale Parla ile devam ediyor. Kendi eleştirmenlik serüveninden eleştirmenlik eleştirisine, Türk romanından roman sanatına, Mehmet Öztunç’un titiz bir okumayla gerçekleştirdiği geniş açılı ve oylumlu söyleşisini ilgiyle okuyacağınızı umuyoruz.
Öyküleri, şiirleri, denemeleri, kitap ve dil yazılarıyla uzun süre elinizin altında tutacağınız bir sayı Ağustos’ta Türk Dili: “Türk” Soyadını Taşıyan Orta Avrupalılar, TÜ-“tamamlamak, bütünlemek” Fiilinin Türevlerinden TÜM, Dili Sadeleştirmenin Günümüzdeki Bazı Görünümleri… ilgilisi için önemli yazılar hiç kuşkusuz.
İyi okumalar diliyoruz.