26 Eylül Dil Bayramı’nın 91. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen “Dilde, Fikirde, İşte Birlik Türk Dünyası Edebiyat (Şiir) Ödülleri” ve “Uluslararası Oğuz Türkçesi Konferansı” adlı etkinlikler kapsamında Azerbaycan’da bulunan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı BE Prof. Dr. Derya ÖRS ve Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman MERT, ülkede resmî temaslarda bulundu.
BE Prof. Dr. ÖRS ve Prof. Dr. MERT 28 Eylül 2023 tarihinde Türkiye’nin Azerbaycan Büyükelçisi Sayın Doç. Dr. Cahit BAĞCI ve Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Prof. Dr. Muhittin MACİT’i makamında ziyaret etti.
BE Prof. Dr. Derya ÖRS ve Prof. Dr. Osman MERT yine aynı tarihte Azerbaycan İlimler Akademisi Şarkşinaslık Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Gövhər BAXŞƏLİYEVA’ya resmî ziyarette bulundu.
Başkanlarımız ayrıca, Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Dil Komisyonu Denetleme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Sevinc ƏLİYEVA ve Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gülarə ƏMİROVA’ya da nezaket ziyaretinde bulundu.
BE Prof. Dr. Derya ÖRS ve Prof. Dr. Osman MERT tarafından Kurum yayınlarımızın armağan olarak takdim edildiği ziyaretlerde, uluslararası ikili ilişkiler bağlamında yapılabilecek faaliyetler üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.
Bu yazı 28 Eylül 2023 tarihinde yayımlanmıştır.