Türk Dil Kurumunun Ev Sahipliğinde “Türk İşaret Dili Öğretimi Çalıştayı” Düzenlenecek.
Türk Dil Kurumu, Türk işaret dilinin öğretimi alanında yürütülen çalışmalara katkı sunmak amacıyla “Türk İşaret Dili Öğretimi Çalıştayı”na ev sahipliği yapacak.
8 Haziran 2026 Pazartesi günü Ankara’da Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yerleşkesi’nde düzenlenecek olan çalıştayda; Türk işaret dili öğretiminde ortak başvuru metni oluşturulması, işaret dili öğreticisi yetiştirme programları, erken dönem işaret dili eğitimi, yabancı dil olarak Türk işaret dili öğretimi, işitme engelli okullarında yürütülen eğitim uygulamaları ve sağır öğreticilerin eğitim süreçlerindeki rolleri gibi konular ele alınacak.
Alanında uzman akademisyenler, eğitimciler ve kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek çalıştayın açış konuşmalarında; Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman MERT ile Türkiye Sağırlar Millî Federasyonu Başkanı Bülent TEKİN, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Daire Başkanı Dr. Deniz ÇAĞLAYAN GÜMÜŞ yer alacak.
Türk Dil Kurumu, Türkçenin bütün iletişim alanlarında erişilebilirliğini güçlendirmeye yönelik çalışmalara destek vermeyi sürdürürken Türk işaret dilinin öğretimi ve yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacak bu önemli etkinlikle alandaki bilimsel ve eğitsel çalışmalara destek sunmayı amaçlıyor.






